GREEN FRIDAY


RSVP Black Friday

XANDRES IS NOT ATTENDING

Vrijdag 26 november is het Black Friday, een dag die erop aanstuurt zo veel mogelijk te kopen voor zo weinig mogelijk geld. De deals en kunstmatige kortingen mogen ons dan wel als muziek in de oren klinken, maar het is de planeet die de échte prijs betaalt. De mallemolen die overconsumptie heet, viert die dag namelijk hoogtij.

Waarom geen Black Friday? 

De mode-industrie staat hoog in het lijstje van meest vervuilende sectoren ter wereld, en daar draagt Black Friday alleen maar toe bij. Het stimuleert mensen om nog meer dingen te kopen die ze niet nodig hebben. In België alleen al gooien we elk gemiddeld 15 kilogram kledij weg per jaar, en dragen we slechts 12% van onze garderobe.

Cijfers als deze zetten ons bij Xandres aan het denken, en stroken niet met het duurzaamheidstraject dat we zijn aangegaan. Onze missie als merk is verantwoorde consumptie: kleding ontwerpen met tijdloze stijl en kwaliteit die je lang kan dragen en koesteren, van Belgische bodem.

Daarom willen we van Black Friday een opportuniteit maken om bewuster na te denken over ons consumptiegedrag. Om stil te staan bij wat we wél hebben, want dat is meer dan we denken. Om van een zwarte bladzijde in onze consumptiemaatschappij een groene te maken, samen met jou.

Hello, GREEN FRIDAY!

Laat je kledij herstellen in ons atelier

Tijdens het weekend van Black Friday – van vrijdag 26 november tot en met maandag 29 november – nodigen we je uit om je te herstellen Xandres-stuks binnen te brengen in een van onze boetieks. Ons coutureteam staat vervolgens met veel enthousiasme ter beschikking om je stuks gratis te herstellen in het Xandres-atelier. Dankzij de Green Friday-actie en ons permanente Repair&Care-programma, geniet je nóg langer van je Xandres-kledij.

Soorten herstellingen

  • Ontbrekende knopen aannaaien
  • Ritsen vervangen
  • Losgekomen naden dichten
  • Losgekomen zomen en riemlussen vastnaaien
  • Voeringen en broekzakken herstellen
  • Elastieken vervangen
  • Gaatjes stoppen
  • Pulls ontpluizen

BLACK FRIDAY

Stimuleert overproductie

Impulsaankopen

Grote ecologische impact

Kunstmatige kortingen

GREEN FRIDAY

Duurzaam alternatief

Bewust conumeren

Minder verspilling

Herstellen van kleding

Wil je meer weten over het Repair & Care programma van Xandres en hoe je de levensduur van jouw favoriete kledingstukken kunt verlengen? Lees hier meer!