AMANDINE DE PAEPE


Bij Xandres vinden we het geweldig om ons te laten inspireren door alle vrouwen met een persoonlijke stijl en een eigen verhaal. En zo inspireren we op onze beurt ook graag jou! Xandres ‘Inspiring women’ zet graag straffe madammen in de kijker. Ontdek hier hun inspirerende verhaal, hun merk en hun favoriete Xandres stuks.

Marianne Janssens, Ciska Dings en Amandine De Paepe zijn ondernemende vrouwen met een missie en een voorliefde voor Belgische mode en duurzaamheid. From day to night, van thuis naar kantoor, van week naar weekend… Zoals Xandres het graag zegt, ‘‘to always be in the moment”. Elk met hun knappe persoonlijkheid en tonnen stijl.

#xandreswomen

Wie is Amandine? 


DEZE MAAND IS AMANDINE DE PAEPE VAN INSENTIALS EEN VAN ONZE #XANDRESWOMEN. Amandine is 38 jaar en woont in het Gentse met haar man en 2 kindjes. Ze heeft een passie voor voeding, sporten & een gezonde levensstijl. Ook geniet ze graag van last-minute avonturen. Het is haar missie om met Insentials alle vrouwen te helpen om een gezond en zorgeloos leven te leiden, door de tekorten aan voedingsstoffen en vitamines, waar elke vrouw mee geconfronteerd wordt, aan te vullen. Gezien elk vrouwenlichaam uniek is, ontwikkelde ze een online vragenlijst om je vitaminenoden zo goed mogelijk te personaliseren (al dan niet met DNA testing).

Voor Xandres is Amandine een “inspiring woman” omdat ze vanuit haar wetenschappelijke expertise en passie, op een innovatieve manier en met een holistische aanpak, bouwt aan een duurzame en gezonde toekomst voor elke supervrouw.

VROUWELIJKE VITALITEIT BEGINT VANBINNEN

— AMANDINE DE PAEPE

BEKIJK HET INTERVIEW HIER

Wat is Insentials?


IK BEN AL SINDS JONGS AF AAN GEPASSIONEERD DOOR GEZONDE VOEDING. Uiteindelijk heb ik er ook mijn studies rond gedaan en nu ben ik er dagelijks professioneel mee bezig. Ik ben voedingswetenschapper gespecialiseerd in orthomoleculaire geneeskunde, waarbij ik heel sterk geloof in het gebruik van vitamines en natuurlijke voedingsstoffen. Gezonde voeding is voor mij de basis, maar vandaag zien we een realiteit waarin heel veel vrouwen tekorten hebben aan vitamines en voedingsstoffen. Stress speelt daarin een rol, maar ook kant-en-klare voeding kan bijvoorbeeld gevolgen hebben.

INSENTIALS IS ONTSTAAN VANUIT HET IDEE DAT IEDEREEN ANDERS IS EN ANDERS REAGEERT. Het is een platform waarbij je aan de hand van een zelftest kan bekijken welke vitamines jij best inneemt en in welke dosering. Daarnaast geven we ook altijd voedingsadvies. Die holistische aanpak vind ik heel belangrijk. Een eerlijke communicatie met de wetenschap als basis. Onze supplementen worden in België geproduceerd. Ik geloof heel sterk in Belgische ondernemingen, net zoals Xandres er ook een is. Wij staan voor kwaliteit en werken voornamelijk online om die kwaliteit aan een goede prijs aan de eindconsument te kunnen aanbieden.

Wat typeert jou als onderneemster?


IK BEN NIET DE PERFECTE CEO, maar ik omring me met de juiste mensen die me kunnen bijstaan. Innovatie is mijn sterkte, ik kijk graag vooruit. Zo volg ik de tendensen van de markt op en stuur ik continu bij waar nodig, zowel in dosering als in ingrediënten. Ik ben op de hoogte van de laatste wetenschappelijke analyses, en blijf bijleren. Als ondernemer probeer ik visionair te zijn, maar ik ben wel chaotisch. Omdat ik heel veel ideeën heb zou ik 24/7 willen werken, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom werk ik graag met mensen die mij richting en structuur geven, en dat impulsieve in mij wat remmen.

Wat typeert jou als vrouw?


IK BEN HEEL ENTHOUSIAST EN POSITIEF EN IK GENIET VAN DE KLEINE DINGEN IN HET LEVEN. Als mama ben ik er weinig, maar als ik er ben, probeer ik wel iets leuks te doen met mijn kinderen. Ik ben niet de traditionele mama die elke dag kookt of haar kinderen helpt met hun huistaken. Je kan mij misschien nog het best omschrijven als een levensgenieter. Ja dat ben ik absoluut.

Waarvoor staat Xandres voor jou als Belgisch modemerk? 


IK BEN HEEL BLIJ DAT IK MAG MEEWERKEN AAN DIT PROJECT. Mijn mama is al lang fan van Xandres en ik heb hier nu ook heel mooie stuks gevonden die echt bij mij passen. Chique maar toch met een persoonlijkheid. Zulke unieke, klassevolle stuks draag ik graag tijdens mijn consultaties als voedingsdeskundige, want ik hou niet van het typische witte hemd. Dat het een Belgisch merk is, is natuurlijk top! 

'Always be in the moment’, wat betekent dat voor jou?


IK BEN ABSOLUUT IEMAND DIE ‘IN THE MOMENT’ LEEFT. Ik geniet enorm van spontane momenten en vind die vaak ook de beste. Vooral het impulsieve aan een last-minute avontuur vind ik super. ‘Always be in the moment’ past dan ook perfect bij mij. Als mama lukt dat nu natuurlijk minder, maar dat neemt niet weg dat ik echt denk dat je ‘nu’ moet leven. Zowel professioneel als privé. Ik vind het altijd moeilijk wanneer ik mensen hoor klagen. Ik vind dat je echt moet genieten van elk moment en van elke leeftijd.

IK GELOOF STERK IN BELGISCHE BEDRIJVEN, ZOALS XANDRES. DE COLLECTIE HEEFT KLASSE EN PERSOONLIJKHEID EN DAT IS EXACT WAT IK NODIG HEB IN MIJN DAGELIJKSE LEVEN.

— AMANDINE DE PAEPE

Heb je ter afsluiting nog een fijne boodschap die je wil meegeven aan al onze #xandreswomen?

EET GEZOND, BEWEEG EN BOVENAL, LUISTER NAAR JE LICHAAM. Heb voldoende zelfliefde en wees fier op wat je doet. Toon respect voor jezelf en plan gerust wat me-time in. En ga af en toe eens goed shoppen, bij Xandres! 

 

Dankjewel Amandine voor de fijne babbel. We wensen je nog heel veel succes.
Volg Insentials via insentials.com & op Instagram @insentials.supplements

BENIEUWD NAAR AMANDINE'S FAVORIETE LOOKS UIT DE XANDRES HERFSTCOLLECTIE? ONTDEK ZE HIER!