CISKA DINGS

Met Xandres ‘Inspiring Women’ zetten we maandelijks straffe madammen in de kijker, delen we hun verhaal en achterhalen we hun favoriete Xandres looks.

Marianne Janssens, Ciska Dings en Amandine De Paepe zijn ondernemende vrouwen met een missie en een voorliefde voor Belgische mode en duurzaamheid. From day to night, van thuis naar kantoor, van week naar weekend… Zoals Xandres het zegt, ‘‘always be in the moment”. Elk met hun knappe persoonlijkheid en tonnen stijl.

#xandreswomen

BESCHERMING MOET DE BASIS VORMEN VAN ALLE BEAUTY 

— CISKA DINGS

Wie is Ciska? 


DEZE MAAND IS CISKA DINGS VAN SKIN BY DINGS EEN VAN ONZE #XANDRESWOMEN. Ciska is een 35-jarige goedlachse Vlaams-Brabantse. Als mama van drie zonen vindt ze het belangrijk om goed voor haar huid te zorgen, en die ook te beschermen. Ze heeft 1 belangrijke missie: iedereen aan de zonnecrème, ook in de winter. En zo ontstond Skin by Dings: een compleet gamma van multifunctionele zonbeschermingsproducten voor dagelijks gebruik, met heel wat huidverbeterende eigenschappen. Zalig om te gebruiken, en ook fijn om naar te kijken. Voor Xandres is Ciska een “inspiring woman” omdat ze, met haar 100% Belgisch merk, op een leuke manier mensen wil sensibiliseren en aanzetten om hun huid dagelijks te beschermen, het hele jaar door. 

Wat is Skin by Dings?


SKIN BY DINGS IS EEN MERK DAT ZICH VOORAL FOCUST OP ZONBESCHERMING. Vanuit mijn achtergrond in cosmetica wil ik mensen op een leuke manier sensibiliseren en aanzetten om hun huid dagelijks te beschermen. Niet alleen in de zomermaanden of wanneer we de zon zien schijnen dus, maar het hele jaar door. Producten die aangenaam in gebruik zijn geven dat tikkeltje extra motivatie om dat ook effectief te doen, en dat was ook mijn doel bij het creëren van mijn producten.

BEKIJK HET INTERVIEW HIER

Wat is het verschil tussen Skin by Dings en andere cosmetica merken?


ALLEREERST IS SKIN BY DINGS 100% BELGISCH. Daarnaast houd ik altijd rekening met 4 criteria die ik heel belangrijk vind bij het ontwikkelen van producten.


#1. Ik gebruik voor 80% NATUURLIJKE INGREDIËNTEN. De andere 20% is het beste wat de wetenschap te bieden heeft om mijn producten naar een hoger niveau of een hogere doeltreffendheid te tillen.


#2. GEBRUIKSGEMAK. Dat lijkt evident, maar ik denk dat zonbescherming binnen cosmetica veel weerstand krijgt. Mensen vinden vaak dat het plakt of glimt, denken dat het niet te combineren valt met make-up of dat het gewoon niet aangenaam genoeg is om dagelijks te gebruiken. Daarom wil ik er alles aan doen om iets te ontwikkelen voor het hele gezin, waarbij je make-up kan dragen, kan sporten, enzovoort.


#3. EFFECT OP DE HUID. De zonbescherming mag geen witte waas achterlaten op de huid, en moet in combinatie met andere producten gebruikt kunnen worden.


#4. GEVOEL OP DE HUID. Zonnebescherming moet aanvoelen als een tweede huid, zonder dat je het voelt zitten.


Vaak bevatten producten veel natuurlijke ingrediënten, maar laten ze een witte waas achter op de huid of hebben ze een pasta-achtige consistentie. Omgekeerd kan ook, sommige producten voelen heel aangenaam op de huid, maar bevatten ingrediënten die je best vermijdt. Het maakt het moeilijk en uitdagend om een product te creëren dat beide kan, maar het is me gelukt met Skin by Dings.

 

 

Wat vind je zo fijn aan Xandres?


IK DENK DAT ER OP NATIONAAL EN, IK DURF ZELFS ZEGGEN, INTERNATIONAAL VLAK WEINIG MERKEN ZIJN DIE GENERATIES OVERSTIJGEN. Die verschillende generaties zie je ook wanneer je gaat shoppen bij Xandres. Je ziet echt moeders en dochters die samen komen shoppen bij hetzelfde merk. Ik kijk op naar de tijdloos mooie collecties voor elke leeftijd.  

IK HOOP OOK DAT IK DAT MET MIJN MERK KAN DOEN. Dat het iets is dat je meekrijgt en leert van je mama. Dat ze je ermee insmeerde als je klein was (want ja, het zijn nog steeds meestal de mama’s die de kinderen insmeren) en dat je het later zelf ook gebruikt voor jezelf en je kinderen. Dat het met de verschillende generaties kan meegroeien. 

VOOR MIJ IS XANDRES EEN TIJDLOOS EN KWALITATIEF MERK. Met een goede pasvorm en snit en een hoge graad van afwerking. Er wordt evenveel aandacht besteed aan de binnenkant als aan de buitenkant. Die focus op details en prachtige afwerking vind ik super.

Always be in the moment’, wat betekent dat voor jou?


VOOR MIJ IS DAT EEN STREVEN OF EEN DOELSTELLING, EEN UITDAGING EN EEN WERKPUNT, ALLEMAAL IN ÉÉN. Het lijkt een evidentie en iets eenvoudig om in het moment te leven, maar ik moet toegeven dat het iets is waar ik mezelf constant attent op moet maken.

IK MERK VAN MEZELF DAT WANNEER IK OP VAKANTIE BEN of in een ontspannen situatie zit, ik meer dan een week nodig heb om te beseffen dat het ‘nu’ belangrijk is, en niet de dingen die ik vorige week achter me heb gelaten. Ik geloof wel dat het de sleutel is tot echt gelukkig zijn.

BALANS VINDEN IS NIET MAKKELIJK, en ik geloof eigenlijk dat er altijd onevenwichten zullen zijn. Maar leren om meer ‘in the moment’ te leven is, denk ik, een hele mooie doelstelling. Ik ga er na vandaag zeker weer meer naar streven en ik geloof dat dat zeker haalbaar is.

VOOR MIJ IS XANDRES EEN TIJDLOOS EN KWALITATIEF MERK DAT GENERATIES OVERSTIJGT. MET EEN GOEDE PASVORM EN SNIT EN EEN HOGE GRAAD VAN AFWERKING. DE BINNENKANT IS ZELFS BIJNA EVEN MOOI AFGEWERKT ALS DE BUITENKANT. 

— CISKA DINGS

Welke boodschap wil je meegeven aan al onze
#xandreswomen?

ALS VROUWEN PROBEREN WE ALLE ROLLEN PERFECT UIT TE VOEREN, MAAR DAT IS NIET ALTIJD MOGELIJK. We moeten meer loslaten en beseffen dat goed soms goed genoeg is. We mogen onszelf niet voorbij lopen. Het is soms beter om de dingen stap voor stap te doen, want alles heeft zijn tijd. Als ondernemer krijg je vaak de vraag waar je jezelf ziet binnen 5 of 10 jaar, terwijl je soms beter dag per dag leeft.

IK GELOOF STERK IN JE LATEN LEIDEN DOOR JE INTUÏTIE EN BUIKGEVOEL. Gebruik je gezond verstand in alles wat je doet en dan komt het wel goed.

 

Dankjewel Ciska voor de fijne babbel. We wensen je nog heel veel succes.
Volg Ciska en Skin by Dings via skinbydings.com & op Instagram @skinbydings

BENIEUWD NAAR CISKA'S FAVORIETE LOOKS UIT DE XANDRES HERFSTCOLLECTIE? ONTDEK ZE HIER!