MARIANNE JANSSENS


Bij Xandres vinden we het geweldig om ons te laten inspireren door alle vrouwen met een persoonlijke stijl en een eigen verhaal. En zo inspireren we op onze beurt ook graag jou! Xandres ‘Inspiring women’ zet graag straffe madammen in de kijker. Ontdek hier hun inspirerende verhaal, hun merk en hun favoriete Xandres stuks.

Marianne Janssens, Ciska Dings en Amandine De Paepe zijn ondernemende vrouwen met een missie en een voorliefde voor Belgische mode en duurzaamheid. From day to night, van thuis naar kantoor, van week naar weekend… Zoals Xandres het graag zegt, ‘‘to always be in the moment”. Elk met hun knappe persoonlijkheid en tonnen stijl.

#xandreswomen

Wie is Marianne? 

DEZE MAAND IS MARIANNE JANSSENS VAN KUUN DESIGN EEN VAN ONZE #XANDRESWOMEN. Marianne is 45 jaar en woont in Brussel met haar 3 kinderen. Ze heeft een open en nieuwsgierige blik naar de wereld en een persoonlijke band met Mexico. Vanuit haar passie voor het traditionele vakmanschap en eigentijdse design in Mexico, bracht ze een collectie luxe handgeblazen glaswerk uit. Ze werkt daarvoor samen met een sociaal bewogen en duurzame glasstudio. De glazen zijn gemaakt van gerecycleerd glas zónder het gebruik van een mal. Dit maakt elk glas uniek en de ideale eyecatcher om speciale momenten te beleven aan tafel met vrienden en familie. 

Voor Xandres is Marianne een “inspiring woman” omdat ze met haar producten een positieve sociale impact wil hebben.

IK BEN TROTS OP HET FEIT DAT IK VOOR KUUN SAMENWERK MET ONTWERPERS EN AMBACHTSLIEDEN DIE DUURZAAM DESIGN NAAR EEN HOGER NIVEAU TILLEN.

— MARIANNE JANSSENS

BEKIJK HET INTERVIEW HIER

Wat is Kuun design?

KUUN DESIGN IS EEN BELGISCH MERK EN WEBSHOP MET EEN UNIEKE COLLECTIE HANGEBLAZEN GLAZEN die warme en speciale momenten aan tafel met vrienden en familie complementeren. Daarnaast ben ik ook Marketing Manager bij Toerisme Vlaanderen. Het is ontzettend leuk om deze beide jobs te combineren.

EENS IK DE 40 VOORBIJ WAS HAD IK ZIN IN EEN EXTRA UITDAGING, DIE IK VOND IN KUUN. Het is een project waarin ik zelf kon ondernemen, ontstaan vanuit mijn passie voor kunst, esthetiek en authenticiteit. Maar ook mijn passie voor Mexico, een land waar ik een persoonlijke band mee heb, kon ik erin kwijt. Ik wou echt iets doen met het vakmanschap dat daar alomtegenwoordig is, en met de mooie vertaalslag naar hedendaags design en architectuur. Ik haal ontzettend veel energie uit mijn eigen merk, en de kruisbestuiving tussen mijn beide jobs werkt aanstekelijk op alle vlakken.

De producten van Kuun design zijn esthetisch erg mooi maar ook duurzaam en ethisch. Kan je daar iets meer over vertellen? 

MIJN GLASWERK IS GERICHT TOT MENSEN DIE HOUDEN VAN SCHOONHEID EN DIE HET VERHAAL ERACHTER APPRECIËREN. Want Kuun design is een duurzaam merk. Voor mij gaat het om bewust en ethisch in het leven staan en oog voor detail. Wat ik zelf zo mooi vind aan mijn glaswerk is de textuur. En mensen met oog voor kwaliteit zullen dat verschil ook echt opmerken.

DE GLAZEN WORDEN HANDGEBLAZEN IN EEN GLASSTUDIO IN MEXICO. Ze hechten daar enorm veel belang aan het duurzame aspect. De studio is een ecosysteem van hernieuwbare energie op zich. Alle glazen zijn gemaakt van gerecycleerd glas en deze worden opgehaald in de gemeenschap en de dorpen rondom. Het ganse productieproces is duurzaam. Zo wordt in de Mexicaanse keuken veel olie gebruikt. Die wordt door de studio opgehaald en getransformeerd tot brandstof voor de glasovens. Het productieproces moet zo weinig mogelijk impact hebben op het milieu. De 7 glasblazers in de studio werken er voor een eerlijk loon, in veilige en goede omstandigheden.

Je hebt ook een persoonlijke band met Mexico. Kan je daar iets meer over vertellen?

KUUN DESIGN IS INDERDAAD OOK EEN PERSOONLIJK VERHAAL. Ik heb een persoonlijke band met Mexico, aangezien ik getrouwd geweest ben met een Mexicaan en wij samen 3 Belgisch-Mexicaanse kinderen hebben. Ik heb ook nog een heel warme band met de Mexicaanse familie daar en heb ook heel wat Mexicaanse vriendinnen in Brussel, waar ik woon. Zij noemen mij wel eens de ambassadrice voor Mexico, omdat ik enorm gecharmeerd ben door de cultuur en zin voor esthetiek daar. Vandaag is er daar een nieuwe generatie van eigentijdse ontwerpers die nog steeds werken met authentieke materialen.

DE MEESTE MENSEN KENNEN MEXICO VAN DE FOLKLORE CLICHÉS, DE SOMBRERO'S, DE TEQUILA EN DE MOOIE STRANDEN. Maar het heeft zoveel meer te bieden dan dat. Het is heel divers qua landschappen en heeft prachtige architectuur. Er worden daar zoveel mooie dingen gemaakt die ook perfect passen in een Europees interieur, en dat is wat ik graag wil delen met Kuun design.

Wat betekent het voor jou om een #xandreswomen te zijn en wat vind je van de collectie?

XANDRES HEEFT VOOR MIJ DEZELFDE BASISWAARDEN ALS KUUN DESIGN, namelijk authenticiteit, schoonheid, eenvoud en duurzaamheid. Ik bewaak die ook in alles wat ik doe. De kledij van Xandres is stijlvol en tijdloos, waar ook Kuun design voor staat. Ik hou echt van puurheid en schoonheid, zowel in de esthetiek als in het verhaal erachter. En dat vind ik ook terug bij Xandres.Bij het kiezen van kledij let ik heel hard op texturen en materialen. Alle stuks die ik bij Xandres vond, zijn aangenaam om te dragen.

DE COLLECTIE IS STERK IN EENVOUD, EN OOK MET EEN STOER KANTJE DAT BIJ MIJ PAST. Doordat de collectie makkelijk te combineren is, kan ik ze afwerken met verschillende accessoires. Ik hou van afwisseling in het leven en ook in mijn kledij, en bij Xandres is dat perfect mogelijk. Ik vond heel makkelijk een businesslook in de vorm van een kostuum, een iets meer casual look met een jeans en hemdje en mijn rok en truitje zijn perfect voor een feestelijke gelegenheid.

'Always be in the moment’, wat betekent dat voor jou?

DAT IS IETS WAT ECHT UITSTRAALT WAAR IK VOOR STA EN WAAR OOK KUUN DESIGN VOOR STAAT: ‘Slow living’, ‘slow design’. Dat betekent voor mij dat je af en toe de tijd even moet stilzetten om te genieten van kleine en grootse momenten, maar het gaat ook om bewust omgaan met mooie en minder mooie momenten.Kuun design draait om het brengen van mooie en warme momenten rond de tafel met vrienden en familie. Of evengoed om een momentje voor jezelf.

HET GAAT OM DE KLEINE MOMENTEN DIE ERTOE DOEN EN DIE JE ONTROEREN. Ook met een open blik naar de wereld kijken en nieuwsgierig zijn maakt deel uit van wie ik ben, van hoe ik onderneem en van ‘living in the moment’. Met Kuun design probeer ik op die manier ook een stukje beleving en geluk te verkopen.

Heb je ter afsluiting nog een fijne boodschap die je wil meegeven aan al onze #xandreswomen?

WEES ALTIJD JEZELF EN WEES AUTHENTIEK. Dat is voor mij, in de soms moeilijke tocht van het ondernemen, iets wat mij altijd recht houdt. Er zijn momenten dat ik niet altijd weet welke richting ik moet uitgaan of welke keuzes ik moet maken, maar door authentiek en dicht bij mezelf te blijven, zet de koers zich wel vanzelf goed en komt het ook effectief allemaal goed. Heb vertrouwen in jezelf. Dat is denk ik heel belangrijk voor iedereen.

 

Dankjewel Marianne voor de fijne babbel. We wensen je nog heel veel succes.
Volg Kuun Design via kuundesign.com & op Instagram @kuundesign

BENIEUWD NAAR MARIANNE'S FAVORIETE LOOKS UIT DE XANDRES HERFSTCOLLECTIE? ONTDEK ZE HIER!