Xandres ontwerpt samen met
Inspiring Woman Camille Liebaert een limited edition sportoutfit


Sporten in stijl? Voortaan kan het met een Xandres-outfit!
Omdat wij weten dat modieuze sportkleding de beste motivator is, ontwikkelden we samen met Inspiring Woman Camille Liebaert, leading lady van sportmerk Recto Verso, een limited edition legging en sporttop voor all sizes. Stijlvol, duurzaam, 100% made in Belgium én met een bijzondere technologie die wonderen verricht voor je bloeddoorstroming, huid en herstel.

 

Belgisch vakmanschap


Bij Xandres is het een traditie om elk seizoen een inspirerende vrouw in de kijker te zetten door een interview en/of samenwerking. Deze lente-zomer 2021 kozen we voor Camille Liebaert, een jonge, dynamische onderneemster die in no time een succesvol athleisure merk, Recto Verso, uit de grond stampte.

Nu corona al ruim een jaar onze levens en samenleving overhoop gooit, geloven wij meer dan ooit in de sterkte van een lokaal en duurzaam verhaal. Zowel bij Xandres als bij Recto Verso staat Belgisch vakmanschap centraal. De limited edition sportoutfit die ons designteam samen met Camille ontwierp, is dan ook van a tot z in België gemaakt.

Xandres en Recto Verso bewijzen met dit project dat een lokale productie en technologische innovatie hand in hand kunnen gaan. “In het garen van de sportlegging is een speciale technologie verwerkt die lichaamswarmte omzet in infraroodstralen”, vertelt Camille. “De stof stimuleert de bloeddoorstroming en heeft een positief effect op de zachtheid van de huid, op cellulite en op je herstel.” Een originele typoprint siert de legging en het T-shirt. Coole mesh maakt de sporttop af.

 

 

Blik achter de schermen


Recto Verso maakt deel uit van Liebaert Textiles, een familiebedrijf dat opgericht werd door Camilles betovergrootvader en dat al ruim 133 jaar actief is in de textielsector. Liebaert bleef al die jaren inzetten op een Belgische productie. Innovatie en duurzaamheid zitten in het DNA van dit bedrijf verweven. Benieuwd hoe onze sportoutfit vorm kreeg? Ontdek het in dit filmpje!