Geschiedenis Xandres

 

Het prille begin

Xandres kent zijn oorsprong al in 1927. Toen werd het bedrijf Andries & Co opgericht in de Belgische gemeente, Destelbergen. De stichters van het bedrijf, de familie Andries, richtten zich vooral op kledij voor op het werk. Het was pas in 1968, toen de jongere generatie, Jan en Lieve Andries, de zaak overnamen, dat het merk Andres het licht zag en het accent werd gelegd op boetiekkledij. Het eerste opzet was het referentiemerk worden voor stijlvolle broeken. In die tijd hadden dames enkel de keuze uit de mode van de (peperdure) couturehuizen of de commerciële merken. 1968 was een revolutionair jaar voor de westerse cultuur, mode en vooral voor vrouwen. Andres wou het zelfvertrouwen van de moderne vrouw opkrikken door hen stijlvolle en draagbare kleding aan te bieden en een prijs op kwaliteit te plakken die betaalbaarder was dan de traditionele couture. Xandres werkte samen met drie van de Antwerpse Zes.

 

Tijdloze schoonheid

De Xandres collectie spreekt de vrouw aan die klassieke en tijdloze schoonheid waardeert, een schoonheid die de huidige modetrends mooi aanvult. Ze is een actieve vrouw met een rijk gevuld leven die op zoek is naar authenticiteit en kwaliteit in alles wat ze doet.

 

Elegante vrouwenmode

In 1997 werd het kledingmerk Andres na een internationale expansie omgevormd tot het modemerk Xandres. In 1998 lieten ze de mannencollectie vallen. Vanaf dat moment streefde Xandres ernaar vrouwen te inspireren. Daarmee zet het merk een lange traditie verder van echte kwaliteitskleding voor vrouwen. Een jaar later knipte Isabelle Santens het ceremoniële lint door op de opening van de eerste Xandres testwinkels in België en Nederland. De essentie van het merk is sindsdien onveranderd gebleven: elegante vrouwenmode met een eigentijds maar toch tijdloos karakter.

 

Xandres vandaag

Xandres is vandaag een internationaal gerespecteerd, onafhankelijk Belgisch modemerk , verkrijgbaar in meer dan 150 exclusieve multimerkboetieken en Xandres brand stores over heel België.