Xandres investeert in onze toekomst 

Duurzame mode of sustainable fashion is bij Xandres geen modewoord. Kwaliteit en tijdloosheid zitten in ons DNA verweven. Van bij de start van ons kledingbedrijf in 1927 staat vakmanschap centraal. Toen we in 1968 Andres, ons eigen merk van damesbroeken begonnen, waren onze fits legendarisch. Door de focus op de pasvorm en onze jarenlange knowhow op het vlak van stoffen en confectie maken wij vandaag het verschil. Als Belgisch modehuis voor vrouwen creëren wij tijdloze kleding van een onberispelijke kwaliteit: duurzame mode om te koesteren!

 

"Xandres kijkt graag vooruit. We willen bouwen aan een mooie toekomst en méér doen. Onze grenzen verleggen"

 

Maar we blikken niet enkel op een rijk verleden, we kijken ook graag vooruit. We willen bouwen aan een mooie toekomst en méér doen. Onze grenzen verleggen. Omdat we weten dat de mode-industrie een van de meest vervuilende sectoren ter wereld is. En omdat het beter kan, voor de mens en voor de natuur

Daarom ontwikkelen we een plan om ons volledige productieproces - van garens en stoffen tot het kledingstuk in jouw garderobe - zo duurzaam mogelijk aan te pakken. En zelfs daarna zijn we jouw partner in crime om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk kan genieten van je favoriete kledingstukken. We werken hiervoor een Repair & Care-programma uit en willen de cirkel op termijn helemaal rond maken. 

Acties voor onze toekomst 

Onze zes pijlers: Xandres kiest voor een betere toekomst en daarom kiezen we...

Duurzaamheid in het hart van Damartex

Xandres maakt sinds eind 2016 deel uit van de Damartex Group. Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen (MVO-beleid) staat centraal bij de Franse modegroep. In het actieplan Change Our World  schuift Damartex 3 prioriteiten naar voren. De duurzaamheidsstrategie van Xandres past eveneens in dit bredere kader. 

  1. Changing for our planet: aandacht voor het milieu door in te zetten op een duurzame productie, minder afval en minder verpakking
  2. Changing for more ethics: respect voor mensen en faire arbeidsomstandigheden
  3. Changing for more solidarity between generations: meer solidariteit tussen generaties stimuleren. 

Xandres is lid van The Fashion Pact 

Damartex Group is lid van The Fashion Pact. Ook Xandres maakt dus deel uit van deze wereldwijde coalitie van bedrijven in de mode- en textielindustrie die samen drie belangrijke milieudoelstellingen vooropstellen: het verhinderen van de opwarming van de aarde, het herstel van de biodiversiteit en de bescherming van de oceanen. Naast grote sportmerken als Adidas en Nike en ketens als H&M Group en Mango ondertekenden ook klinkende designmerken als Chanel, Hermès & Stella McCartney dit pact.

Welk engagement gaan we met The Fashion Pact concreet aan?

  1. We schaffen alle problematische en onnodige plastics in B2C-verpakkingen af tegen 2025, in B2B-verpakkingen tegen 2030.
  2. We zorgen ervoor dat de helft van alle plastic verpakkingen voor B2C uit 100% gerecycleerd materiaal bestaat tegen 2025. Voor B2B wordt 2030 als streefdatum vooropgesteld.

Minder plastic betekent minder afval in onze oceanen. Wist je dat 50% van de zuurstof ter wereld door de oceanen geproduceerd wordt? En dat de oceaan 30% van de CO2 geproduceerd door menselijke activiteiten opneemt?

Oceans = life!