Acties voor onze toekomst 

Xandres investeert in een betere toekomst, waar kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan.
Daarom ontwikkelen we een plan met zes pijlers om ons volledige productieproces zo duurzaam mogelijk aan te pakken, van garens en stoffen tot het kledingstuk in jouw garderobe, en nog lang daarna.


Pijler 2: Ontwerp

Voor kwaliteitsvolle kleding en een tijdloos ontwerp

Wat doen we nu?

We creëren geen fast fashion of wegwerpmode, maar zetten in op kwaliteitsvolle en tijdloze kleding. Bovendien beperken we door slimme keuzes van ons designteam de hoeveelheid textielafval.

En in de toekomst...

We willen onze definitie van kwaliteit op scherp stellen en onze kwaliteitsbelofte objectief meetbaar maken in een kwaliteitsframework. 

Xandres Essentials 

Op zoek naar mode die je seizoenen lang kan dragen en makkelijk combineert? Dan ben je bij Xandres aan het juiste adres. We geloven in slow fashion en kiezen in elk ontwerp resoluut voor kwaliteit en tijdloosheid. In onze Essentials-collectie tillen we de filosofie nog naar een hoger niveau. Onze Xandres Essentials-lijn biedt je de perfecte basis voor een duurzame garderobe. Deze tijdloze, kwaliteitsvolle kleding is permanent verkrijgbaar en wordt nooit in solden aangeboden.

 

Perfecte pasvorm 

Onze Essentials zijn kledingstukken in hun puurste vorm, zoals het perfecte T-shirt, de tijdloze blouse, de gedroomde little black dress en de broek die als gegoten zit. Wist je trouwens dat Xandres - toen nog Andres - ooit begon als merk van damesbroeken met een perfecte pasvorm? Ons jarenlange vakmanschap en onze knowhow over fits hebben geleid tot de Essentials. Ze zijn karaktervol, hebben een uitgekiende pasvorm, passen bij elke gelegenheid én je kan ze vlot combineren met de meest uiteenlopende styles. 

 

Kwaliteitsvol en tijdloos ontwerp

Meten is weten. Daarom ontwikkelen wij een meetbaar kwaliteitsframework. Zo kunnen we in kaart brengen wat een kwaliteitsvol ontwerp kenmerkt. Bovendien doen we in ons Xandres Lab research en gaan we samenwerkingen aan met duurzame designers en circulaire start-ups, zodat we nieuwe inzichten krijgen over tijdloos en kwaliteitsvol design. Die helpen ons om niet enkel de Essentials, maar ook de volledige collectie met oog voor duurzaamheid te ontwerpen. 

Shop bewust. Ga voor onze Xandres Essentials als basis van je garderobe. 

SHOP XANDRES ESSENTIALS

SHOP XANDRES GOLD ESSENTIALS